B'Rock Orchestra & Lucie Horsch | Stadsschouwburg en De Vereeniging

datum: zaterdag 18 november 2017

Dit evenement is al voorbij. ×
BRock Orchestra  Lucie Horsch | Stadsschouwburg en De Vereeniging

Vernieuwing, verjonging, experimenteren en nieuwe avonturen. Dat was wat in 2005 in Gent twintig jonge musici voor ogen stond met het nieuwe barokensemble B’Rock Orchestra.

Het gezelschap is gespecialiseerd in de historische uitvoeringspraktijk, maar combineert dit vaak op spannende wijze met hedendaagse muziek. Zo spelen zij in dit programma naast prachtige barokparels ook een eigentijds werk van draaitafelkunstenaar Matt Wright. Solist is de 17-jarige blokfluitiste Lucie Horsch, een van de grootste muzikale talenten van deze generatie. Ze nam al een Vivaldi-cd op bij DECCA, onder de veelzeggende titel 'Champion of the recorder'.

Horsch’ aanstekelijke energie en raffinement maken haar tot een gedroomde sparring partner voor B’Rock. Samen duiken de musici in het kleurrijke orkestrepertoire van de barok, met concerti grossi en suites van Corelli, Händel, Telemann en Bach.

Vele 18e-eeuwse composities – waaronder Bachs soloconcerto BWV 1059 – bestonden in verschillende versies, of bleven onvolledig bewaard. Die processen van bewerking en fragmentatie herkent de jonge componist Matt Wright ook in de hedendaagse elektronicawereld. Zijn bezwerende Corelli_Hack herinterpreteert Corelli’s iconische concerto grosso op. 6 nr. 4 door middel van live sampling en remixing.

bron: https://www.facebook.com/events/173696763162118/
2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Cuijk | 112 alarmeringen Cuijk | Goedkoop Tanken in Cuijk | Supermarkten in Cuijk | Weerbericht Cuijk