Lee Konitz Quartet + The Pack met Thomas Pol - FJIN 2017 Dag 4 | LUX Nijmegen

datum: zondag 29 oktober 2017

Dit evenement is al voorbij. ×
Lee Konitz Quartet + The Pack met Thomas Pol - FJIN 2017 Dag 4 | LUX Nijmegen

Festival Jazz International Nijmegen 2017

Early Bird (t/m 1 sept): €22,50- Regulier : €25,00
Early Bird Passe-partout: €65 - Regulier: €77,50
Tickets en info: http://www.fjin.nl/

Lee Konitz Quartet (VS)
De in Chicago geboren altsaxofonist Lee Konitz is een van de weinige jazzmusici die ruim zeven decennia actief op de planken staat; hij wordt in oktober 90 jaar! Hij was er vroeg bij als mede grondlegger van de ‘cooljazz’ beweging met Miles Davis’ ‘Birth of the Cool’ in 1949, Lennie Tristano, Warne Marsh en later Chet Baker. Hij heeft daarna altijd een rol gespeeld als zelfstandige vernieuwer in de post-bop improvisatie muziek. Hij speelde later met jongere generaties musici, waaronder Brad Mehldau, Bill Frisell, Joey Baron, Jakob Bro, Florian Weber en nu in zijn kwartet met pianist Dan Tepfer, waar hij al langer duo optredens mee speelt. Hij brengt nog regelmatig albums uit, waaronder het vorig jaar uitgebrachte ‘Frescalalto‘ op het nieuwe Impulse Records. Lee’s spel is, mede door zijn leeftijd, de laatste jaren broos geworden, maar heeft aan emotionele zeggingskracht niets verloren. Zijn live concerten blijven als een huis overeind en zijn, gezien zijn leeftijd, een bijzondere ervaring.

Bezetting: Lee Konitz – altsax; Dan Tepfer – piano; Jeremy Stratton - contrabas en George Schuller - drums

---

The Pack Project met Thomas Pol (NL)
The Pack Project is een van de uitwisselingsprogramma’s voor jongtalent tussen Festival Jazz International Rotterdam en Nijmegen. De Rotterdamse bassist Thomas Pol (26) presenteert zijn ‘Pack’ komend festival, een exclusieve band die door de bandleider samen met de festivalleiding wordt samengesteld. Aan het project is een compositieopdracht verbonden.

Thomas’ spel is spontaan en sterk. Hij is een veelgevraagd bandlid vanwege het solide fundament dat hij neerlegt. Als bandleider maakte hij zijn debuut met de cd Thomas Pol In America. Thomas groeide op in een muzikale familie. Toen hij vier was begon hij met vioolspelen, op zijn tiende stapte hij over naar de contrabas. Hij studeerde aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam. In het derde jaar werd hij geselecteerd voor een uitwisselingsprogramma aan de University of New Orleans. Hij ontving daarvoor een Fulbright studiebeurs voor getalenteerde musici.

Thomas Pol speelde met onder andere: Benjamin Herman, John Engels, Ack van Rooyen, Randy Brecker, Caro Emerald, Harmen Fraanje, Gregory Porter, Peter Beets, Wouter Hamel, Nicholas Payton, Peter Bernstein en talloze anderen.

Bezetting: Joël Botma – trompet; Koen Schalkwijk – piano en Wurlitzer; Thomas Pol – contrabas; Jamie Peet – drums; Seppe Ovink - visuals

bron: https://www.facebook.com/events/1875507422687405/
2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Cuijk | 112 alarmeringen Cuijk | Goedkoop Tanken in Cuijk | Supermarkten in Cuijk | Weerbericht Cuijk