Vang de tijdsgeest | Lezingen tijdens de Nijmeegse Kunstnacht | Marienburgkapel

datum: zaterdag 23 september 2017

Dit evenement is al voorbij. ×
Vang de tijdsgeest | Lezingen tijdens de Nijmeegse Kunstnacht | Marienburgkapel

Wat kenmerkt onze tijd? Hoe zullen we later terugkijken op het eerste decennium van de 21e eeuw? Waar vestigden we onze hoop en dromen op? Wat zagen we goed en waar waren we blind voor? Bekijk onze tijd van een afstandje samen met filosofen en andere wetenschappers van de Radboud Universiteit.
Radboud Reflects en het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis vangen de tijdsgeest in een doorlopend programma met o.a. korte lezingen.

Tijdscapsule
Naast een doorlopend programma van korte lezingen, bouwen we gedurende de avond ook aan een tijdscapsule. Welke dingen moeten daarin? Welke verhalen? Neem iets mee om in de capsule te stoppen, of vind ter plekke een vorm voor je bijdrage.

Nijmeegse historische verhalen
En herhaalt de geschiedenis zich niet? Wat kunnen we leren van hoe eerder een tijdsgeest gevangen werd? Ook verhalen uit het verleden krijgen een plek in de Mariënburgkapel. Luister naar de historische verhalen over Nijmegen die worden voorgedragen.

Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis is hét startpunt voor de geschiedenis van de oudste stad van Nederland. http://www.huisvandenijmeesegeschiedenis.nl

Tickets
Vanaf 15 juni 2017 start de Vroege Vogels kaartverkoop! Vroege Vogels Passe-Partout – € 10,- Passe-Partout incl. Nachtfeest – € 15,-. Voorverkoop (let op: loopt t/m 22 september!) Passe-partout – € 13,- Passe-partout incl. Nachtfeest – €18,- Meer informatie over de tickets.

De Nijmeegse Kunstnacht
Muzikale performances in een mini-theater, wetenschappelijke experimenten in het donker, een Grote Kunstshow in de Schouwburg … tijdens de Kunstnacht ontdek je culturele hotspots, bizarre performances, mooie expo’s en unieke feestjes op meer dan 20 locaties door de hele stad en het Honingcomplex tussen 20.00 en 01.00 uur. Stippel je eigen route uit, duik de nacht in en ga op zoek naar jouw pareltjes, unieke momenten en andere nachtbrakers! De kaartverkoop start op 15 juni 2017.

bron: https://www.facebook.com/events/451893508493689/
2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Cuijk | 112 alarmeringen Cuijk | Goedkoop Tanken in Cuijk | Supermarkten in Cuijk | Weerbericht Cuijk