Twee aanhoudingen in winkelpand met hennepstekkerij

dinsdag 20 oktober 2015

Grave - De politie arresteerde maandagavond 19 oktober twee mannen in een winkelpand aan de Hamstraat waarin een kwekerij met hennepstekjes werd aangetroffen. Agenten gingen rond 18.30 uur naar het pand na een melding dat er goederen in een busje werden geladen. In de wagen zaten spullen die gebruikt worden in een hennepkwekerij. In het winkelpand zelf troffen de politiemensen een ruimte aan met hennepstekjes. Ook hier lagen spullen voor een hennepkwekerij. De stroom werd illegaal afgetapt. Twee mannen die in het pand waren zijn aangehouden. Het zijn een 61-jarige man uit Angeren en een 56-jarige man uit Warnsveld. Ze zijn meegenomen naar het bureau voor verhoor en dinsdagochtend heengezonden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Criminele organisaties maken enorme winsten met de illegale hennepteelt. Vaak wordt dat illegaal verkregen vermogen geïnvesteerd in legale branches, zoals vastgoed en horeca. Die vermenging van boven- en onderwereld, ook wel ondermijning genoemd, is uiterst zorgelijk. Dergelijke criminele organisaties schuwen geweld, afpersing, corruptie en zelfs liquidaties niet. De aanpak van de georganiseerde hennepteelt is een landelijke prioriteit voor de politie. Bij de aanpak is niet alleen de overheid betrokken. Ook bedrijven en verzekeraars doen er alles aan hennepteelt samen met de politie een halt toe te roepen.

Risico’s en schade

Deze hennepkwekerij bevond zich in een woonwijk. Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie.

Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!

Tips zijn van groot belang om deze vorm van criminaliteit te bestrijden. Ruikt u een henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties bij de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Lees meer over illegale hennepteelt op politie.nl (https://www.politie.nl/themas/illegale-hennepteelt.html).

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Cuijk | 112 alarmeringen Cuijk | Goedkoop Tanken in Cuijk | Supermarkten in Cuijk | Weerbericht Cuijk